properties, home decor, landscaping

Loading...

Saturday, 30 July 2016

PERLUKAN PENJAGAAN EKSLUSIF UNTUK APARTMENT, KONDO, TERES, SEMI D , BANGLO, PEJABAT @ KEDAI ANDA UNTUK SETIAP SEWAAN BULANAN?

SELAMAT BERKENALAN TUAN-TUAN & PUAN-PUAN…
SAYA, EN PUTRA, PERUNDING HARTANAH BERDAFTAR REN 00201 DARI IEC PROPERTIES E(3)1240. SAYA MENJALANKAN URUSAN & TRANSAKSI SEWAAN @ JUAL BELI DALAM BENTUK BERKOMISYEN MENGIKUT PERUNDINGAN YANG DIPERSETUJUI OLEH ANDA.
KEBIASAANNYA, APABILA PEMILIK MELANTIK MANA-MANA PERUNDING HARTANAH UNTUK SEWAAN, KAMI DIBAYAR SEBULAN SEWA SEBAGAI KOMISYEN UNTUK URUSAN TERSEBUT. LEPAS ITU, PEMILIK AKAN TERUS MENDAPATKAN WANG SEWAAN BULANANNYA DIRECT KE AKAUN BANK MASING-MASING @ DIPUNGUT SENDIRI PADA TIAP-TIAP BULAN.
TAPI BUKAN SEMUA PEMILIK HARTANAH TERSEBUT BERNASIB BAIK. KEKADANG…  PENYEWA LARI MALAM SETELAH BEBERAPA BULAN TAK MEMBAYAR SEWAANNYA. SO.. DALAM ERTI KATA, URUSAN BAYARAN SEWAAN AKAN MENJADI SUATU MASALAH BAGI PEMILIK-PEMILIK HARTANAH TERSEBUT DAN MENANGGUNG KERUGIAN DARI SEWAANNYA, BIL-BIL INDAH WATER, LETRIK & AIR YANG TERTUNGGAK, MALAH KADANG KALA KUNCI-KUNCI RUMAH SERTA KAD PARKING KERETA JUGAK TELAH DIBAWA OLEH PENYEWA YANG TAK BERTANGGUNGJAWAB ITU.
PENYELESAIANNYA ADALAH BEGINI… SEKARANG, SAYA SEBAGAI PERUNDING HARTANAH BERDAFTAR INGIN MENAWARKAN SKIM PENJAGAAN YANG BARU UNTUK ANDA SEMUA…ASAL ADA KEPERCAYAAN DIANTARA KITA UNTUK MELAKSANAKAN & MEWAKILI ANDA SELAMA MASIH ADA PENYEWA TERKINI HINGGALAH BERTUKAR PENYEWA DIMASA AKAN DATANG..
SAYA HANYA MEMINTA KOS PENYELENGGARAAN BULANAN SEBAGAI WAKIL PEMILIK SEBANYAK 15% HINGGA KE 20% SAHAJA (MENGIKUT JARAK TEMPAT UNIT SEWAAN TERSEBUT), SEBAGAI KOMISYEN BULANAN DARI PENYEWA-PENYEWA TERSEBUT. SAYA AKAN MENJADI SUBLET O/B OWNER KEPADA TENANT. SEGALA BAYARAN BULANAN MELALUI SAYA. LEPAS SAYA MENERIMA SEWAAN TERSEBUT, SAYA AKAN MENGHANTAR KEPADA PEMILIK TERSEBUT MENGIKUT JUMLAH YANG DIPERSETUJUI. SEKIRANYA ADA KEGAGALAN @ KELAMBATAN BAYARAN DARI PENYEWA, SAYA YANG AKAN KEJAR PENYEWA. PEMILIK PULA BOLEH KEJAR SAYA SEKIRANYA ADA KELAMBATAN DALAM BAYARAN TERSEBUT. CARA INI AKAN LEBIH MEMUDAHKAN PEMILIK SEBAB YANG PASTINYA, PEMILIK HANYA BERURUSAN SETIAP BULAN DENGAN SAYA DAN BUKAN DENGAN PENYEWA.
BAGAIMANA? SETUJU UNTUK BERURUSAN SECARA BAYARAN KOMISYEN BULANAN KEPADA SAYA ANTARA 15% KE 20% SEPERTI SAYA CADANGKAN? SETIAP URUSAN DEPOSIT YANG BERBENTUK 2 + 1 + UTILITY FEE AKAN SAYA SERAHKAN SEPENUHNYA SELEPAS TOLAK KOMISYEN SAYA PADA PENERIMAAN PERTAMA DEPOSIT TERSEBUT DAN PERJANJIAN ANTARA SAYA DENGAN PEMILIK AKAN DIBUAT SECARA SAH, MANAKALA PERJANJIAN ANTARA SAYA DENGAN PENYEWA JUGA AKAN DIBUAT SECARA SAH.

SEKIRANYA BERMINAT, SILA HUBUNGI SAYA:-

ENCIK MOHAMMAD PUTRA (REN 00201)
IEC PROPERTIES E(3)1234
010-3056823 (WHATSAPP & PANGGILAN)

012-2615337 (TELEGRAM, WECHAT & CALL)

No comments:

Post a Comment