properties, home decor, landscaping

Loading...

Saturday, 15 November 2014

Rumah Lot di Kpg Pasir, Lembah Jaya Utara, Ampang







Rumah ini milik Bumiputera Melayu.
Pembeli Melayu sahaja yang boleh beli.
Terletak di Jalan 5, Kpg Pasir, Lembah Jaya Utara.

Rumah ini adalah diatas sebidang tanah seluas 4,316kps
Rumah ini didiami oleh pemilik tapi dah dibuat 4 pintu rumah siap dengan bilik2 lagi & disewakan.
Bermakna rumah ni dah menjadi sebesar hampir 4,000kps dalam bentuk saiz.

Untuk pembelian, kalau nak ikut market value, harga rumah memang susah bank nak bagi tinggi sebab rumah nie separuh batu & separuh kayu.
Mengikut jurunilai hartanah, nilai tanah disini adalah pada rm90 sekaki persegi untuk tanah bangunan.
Jadi nilai tanah sahaja adalah pada rm388,440 tak termasuk harga rumah (tapi bank tak bagi value utk rumah macam nie).
So, mana2 yang berminat kenalah bermodalkan lebih duit muka kalau nak beli jugak.
Geran tanah adalah geran individu. Jadi boleh dapat pinjaman bank lagi.

Harga yang owner nak ialah pada rm600,000 dirunding.
Geran pajakan 99 tahun masih ada 71 tahun lagi (Dec 2085) sebelum diperbaharui.

Ramai yang beli disini bukanlah melihat pada rupa rumah, tapi nak lokasi jer..
Kalau Tuan2 berminat jugak, sila hubungi saya pada bila2 masa ye untuk temujanji dengan pemilik rumah.

En Putra REN 00201
IEC Properties
012-2615337
010-3056823

Terima kasih.

No comments:

Post a Comment